mięso;
2 piersi z kurczaka
2 jajka
mąka i bułka tarta
sól pieprz
olej do smażenia
ryż;
2 saszetki ryżu
kawałek czerwonej papryki
pół cebuli
odrobina chili
olej do smażenia
sól, pieprz
Mięso pokroić w równa paski, nie za małe..
posolić i popieprzyć, panierować w mące jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor.
Ryż ugotować. Paprykę cebulę i chili posiekać i przysmażyć na oleju, wrzucić ugotowany ryż wymieszać i podgrzać.
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką cebulą i jabłkiem..
Podawać na gorąco
posolić i popieprzyć, panierować w mące jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor.
Ryż ugotować. Paprykę cebulę i chili posiekać i przysmażyć na oleju, wrzucić ugotowany ryż wymieszać i podgrzać.
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką cebulą i jabłkiem..
Podawać na gorąco
mniam
OdpowiedzUsuń