-ciasto-
Skł; 2 jajka
2 żółtka
3/4 szkl. cukru .
3/4 szkl. mąki
1,5 łyżeczki kakao
1 łyżeczka prosz. do piecz.
wiórki kokosowe do posypania formy
Białka ubić, dodać cukier i stopniowo resztę skł.
Ciasto upiec w formie posmarowanej tłuszczem
i posypanej wiórkami kokosowymi
-masa-
Skł; 20 dkg. wiórek kokosowych
2 szkl. mleka
0,5 kost. margaryny
2 łyżki cukru pudru
2 białka
Wiórki gotować w mleku aż zgęstnieje. Wystudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodać masę kokosową. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy, wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto, schłodzić.
dodatki
galaretka
2 op. herbatników
polewa czekoladowa
Galaretkę przygotować według przepisu. Wystudzić.
Gdy masa na cieście zastygnie wylać tężejącą galaretkę.
Na wierzchu ułożyć herbatniki, posmarować polewą czekoladową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.