Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

29 listopada 2015

Podudzie z indyka w cieście



(na 3 porcje)
1 duże podudzie

1 jajko
0,5 szkl mleka
mąka
majeranek
sól
pieprz

Mięso oddzielić od kości, podzielić na płaty o grubości ok 1 cm

z jajka mleka i mąki zrobić ciasto o konsystencji śmietany
doprawić solą i pieprzem dodać 2 łyżeczki majeranku

w cieście maczać z obu stron dokładnie kawałki mięsa i smażyć na wolnym ogniu w nieco głębszym oleju tak ok 1 cm na dnie
ok 5 min z każdej strony ale czasem lepiej obserwować co się na patelni dzieje
po prostu nie przypalić. Podawać z ziemniakami i surówką.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...