-ciasto-
Skł; 3 szkl. mąki
22 dkg. margaryny
1 łyżeczka proszku do piecz.
5 łyżek kwaśnej śmietany
6żółtek
Żółtka roztrzepać w śmietanie. Zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, spód podpiec.
-masa jabłkowa-
Skł; 1 kg. jabłek
1 łyżka cukru
1 galaretka agrestowa
Jabłka zetrzeć na tarce, podsmarzyć z cukrem. Pod koniec wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać.
-masa kokosowa-
Skł; 6 białek
1 szkl. cukru
20 dkg. wiórek kokosowych
1 łyżka mąki ziemn.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, wiórki i mąkę ziemniaczaną dokładnie wymieszać.
-masa orzechowa-
Skł; 4 jajka
12 dkg. orzechów mielonych
3/4 szkl. cukru
1 łyżka bułki tartej
1 łyżka kakao
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do piecz.
Białka ubić,stopniowo dodać resztę składników, wymieszać.
PRZYGOTOWAĆ DO PIECZENIA- 1 ciasto kruche podpieczone, masa jabłkowa, masa kokosowa, masa orzechowa, 2 ciasto kruche. Piec ok 20-30 min. 180-200*C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.