Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 lipca 2010

Przekładaniec

-ciasto-

Skł; 3 szkl. mąki
22 dkg. margaryny
1 łyżeczka proszku do piecz.
5 łyżek kwaśnej śmietany
6żółtek

Żółtka roztrzepać w śmietanie. Zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, spód podpiec.

-masa jabłkowa-

Skł; 1 kg. jabłek
1 łyżka cukru
1 galaretka agrestowa

Jabłka zetrzeć na tarce, podsmarzyć z cukrem. Pod koniec wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać.

-masa kokosowa-

Skł; 6 białek
1 szkl. cukru
20 dkg. wiórek kokosowych
1 łyżka mąki ziemn.

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, wiórki i mąkę ziemniaczaną dokładnie wymieszać.

-masa orzechowa-

Skł; 4 jajka
12 dkg. orzechów mielonych
3/4 szkl. cukru
1 łyżka bułki tartej
1 łyżka kakao
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do piecz.

Białka ubić,stopniowo dodać resztę składników, wymieszać.

PRZYGOTOWAĆ DO PIECZENIA- 1 ciasto kruche podpieczone, masa jabłkowa, masa kokosowa, masa orzechowa, 2 ciasto kruche. Piec ok 20-30 min. 180-200*C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...