1 kg filetów z dorsza
1 kajzerka
3 cebule
4 ząbki czosnku
tarta bułka
4 jajka
2 łyżki kaparów
natka pietruszki
sól, pieprz do smaku
na galaretkę ok 0.5 l bulionu warzywnego
żelatyna
Filety zemleć z namoczoną w mleku kajzerką, cebulą i czosnkiem,
i resztę składników, przyprawić.
Uformować roladę, zawijając w gazę wysmarowaną masłem
i obwiązujac sznureczkiem .
Włożyć do rondla marchewkę,
pietruszkę ,cebulę, bulion i gotować 40 min. na małym ogniu.
roladę wystudzić... rozwinąć z gazy i pokroić w plastry
ułożyć na półmisku zalać galaretką z bulionu i żelatyny
udekorować dowolnie ... listkiem, jajkiem kwiatkiem z warzyw itp
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.