Filety ryby (dowolna)
sól
pieprz
3 łyżki mąki
olej do smażenia
Mąkę wymieszać z solą i pieprzem, panierować rybę i smażyć na rumiany kolor
Sos winogronowy
20 dkg. winogron (lepsze są zielone, bo mają mniej ziarenek)
5 dkg, mielonych migdałów
1 szkl. śmietany
0,5 szkl. rosołu
1 łyżka mąki
sól
pieprz
1 łyżeczka cukru
Winogrona wycisnąć ze skórek wrzucić na tłuszcz po smażeniu ryby, dodać migdały i zagotować ok 3 min. Śmietanę wymieszać z rosołem i mąką, dodać do sosu i doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając.. doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.. Podawać polewając rybę z ziemniakami posypanymi natką lub koperkiem i do do tego podać kiść winogron .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.