Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

18 lipca 2010

Ryba w sosie winogronowym


Filety ryby (dowolna)
sól
pieprz
3 łyżki mąki
olej do smażenia

Mąkę wymieszać z solą i pieprzem, panierować rybę i smażyć na rumiany kolor

Sos winogronowy

20 dkg. winogron (lepsze są zielone, bo mają mniej ziarenek)
5 dkg, mielonych migdałów
1 szkl. śmietany
0,5 szkl. rosołu
1 łyżka mąki
sól
pieprz
1 łyżeczka cukru

Winogrona wycisnąć ze skórek wrzucić na tłuszcz po smażeniu ryby, dodać migdały i zagotować ok 3 min. Śmietanę wymieszać z rosołem i mąką, dodać do sosu i doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając.. doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.. Podawać polewając rybę z ziemniakami posypanymi natką lub koperkiem i do do tego podać kiść winogron .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...