Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

18 lipca 2010

Ryba z sosem chrzanowo-pomidorowym



Filety rybne (dowolne)
przyprawa do ryb

panierka;
mąka
jajko

tarta bułka




Rybę posolić, posypać przyprawą do ryb, panierować w mące, jajku i bułce, smażyć na złoty kolor.

Sos chrzanowo-pomidorowy

200 ml. śmietany 18%
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki ostrego chrzanu
sól do smaku

Wymieszać składniki i zagotować, podawać od razu ...

Rybę z sosem podawać do ziemniaków lub frytek
do tego surówka np. z kiszonej kapusty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...