Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

18 lipca 2010

Schab ze śliwkami



Ładny kawałek schabu ok 70-80 dkg
30 dkg suszonych śliwek
sól
pieprz czarny
olej
2 pieprzu ziołowego staropolskiego






Schab na dobę namoczyć w dobrze osolonej wodzie ...

Wyjąc osuszyć.
Długim nożem zrobić wzdłuż dwa otwory na wylot,
Do otworów z obu stron wepchnąć tyle śliwek ile się zmieści ...
Pieprz ziołowy wymieszać z olejem i pieprzem czarnym natrzeć mięso.
Brytwanne zwilżyć olejem położyć mięso i przykryć folią aluminiową w miarę szczelnie całość.
piec ok 40 min w temp 220 st .
potem zdjąć folię aluminiową i podpiec mięso do ładnego zrumienienia ok 30 min

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...