Ładny kawałek schabu ok 70-80 dkg
30 dkg suszonych śliwek
sól
pieprz czarny
olej
2 pieprzu ziołowego staropolskiego
Schab na dobę namoczyć w dobrze osolonej wodzie ...
Wyjąc osuszyć.
Długim nożem zrobić wzdłuż dwa otwory na wylot,
Do otworów z obu stron wepchnąć tyle śliwek ile się zmieści ...
Pieprz ziołowy wymieszać z olejem i pieprzem czarnym natrzeć mięso.
Brytwanne zwilżyć olejem położyć mięso i przykryć folią aluminiową w miarę szczelnie całość.
piec ok 40 min w temp 220 st .
potem zdjąć folię aluminiową i podpiec mięso do ładnego zrumienienia ok 30 min
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.