-ciasto-
Skł; 30 dkg. mąki
10 dkg. cukru
4 dkg. kakao
1 jajko
20 dkg. masła
1 łyżeczka prosz. do piecz.
Zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce. Na blasze rozłożyć 1/3 ciasta . 1/3 ciasta rozwałkować, pociąć na paski, wyłożyć brzegi blachy.Resztę ciasta włożyć do lodówki.
dodatkowo
1 kg. gruszek
10 dkg. cukru
0,5 l. wody
sok z cytryny
Gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne. Połówki gotować w syropie z cukru i wody ok. 5 min. Dodać sok z cytryny. Owoce osączyć ułożyć na cieście.
-masa serowa-
Skł; 1 kg. sera
20 dkg. cukru
10 dkg. masła
budyń waniliowy
4 jajka
aromat waniliowy
Ser utrzeć z cukrem, masłem, jajkami i budyniem.Masę rozsmarować na owocach. Rozwałkować resztę ciasta.Porwać na różnej wielkości kawałki i ułożyć na masie serowej.Piec ok. 1 godz. 180*C. Posypać cukrem pudrem.
Skł; 30 dkg. mąki
10 dkg. cukru
4 dkg. kakao
1 jajko
20 dkg. masła
1 łyżeczka prosz. do piecz.
Zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce. Na blasze rozłożyć 1/3 ciasta . 1/3 ciasta rozwałkować, pociąć na paski, wyłożyć brzegi blachy.Resztę ciasta włożyć do lodówki.
dodatkowo
1 kg. gruszek
10 dkg. cukru
0,5 l. wody
sok z cytryny
Gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne. Połówki gotować w syropie z cukru i wody ok. 5 min. Dodać sok z cytryny. Owoce osączyć ułożyć na cieście.
-masa serowa-
Skł; 1 kg. sera
20 dkg. cukru
10 dkg. masła
budyń waniliowy
4 jajka
aromat waniliowy
Ser utrzeć z cukrem, masłem, jajkami i budyniem.Masę rozsmarować na owocach. Rozwałkować resztę ciasta.Porwać na różnej wielkości kawałki i ułożyć na masie serowej.Piec ok. 1 godz. 180*C. Posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.