Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

16 lipca 2010

Skrzydełka w paprykarzu


na 3 osoby
6 skrzydełek
3 łyżeczki papryki słodkiej
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 kostka bulionowa
pół cebulki
1/4 łyżeczki bazyli
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Umyte skrzydełka obsmażyć z obu stron na tłuszczu.
wlać do rondla ok 1,5 szkl wody, dodać bulion drobno posiekaną cebulę, bazylię i papryke.. Włożyć obsmażone skrzydełka. Dusić pod przykryciem do miękkości, i do wyparowania nadmiaru wody.
Dodać koncentrat i jeszcze chwilke zagotować..

Podawać z ryżem i surówką .. ewent, ogórki małosolne


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...