Dla 4 osób
W 3 łyżkach stołowych octu z 2 łyżkami stołowymi wody gotować pod przykryciem mniej więcej przez 10 min, dwie posiekane szalotki. Zdjąć przykrywkę i odparowywać przez 5 minut.
Zdjąć z ognia, dodać 1 roztrzepane żółtko i 2 łyżki stołowe białego serka. Posolić i popieprzyć. Dodać gałązkę posiekanego estragonu. Podgrzać w naczyniu na parze aż do otrzymania odpowiedniej konsystencji sosu.
Używa się do ryb i mięs.
W 3 łyżkach stołowych octu z 2 łyżkami stołowymi wody gotować pod przykryciem mniej więcej przez 10 min, dwie posiekane szalotki. Zdjąć przykrywkę i odparowywać przez 5 minut.
Zdjąć z ognia, dodać 1 roztrzepane żółtko i 2 łyżki stołowe białego serka. Posolić i popieprzyć. Dodać gałązkę posiekanego estragonu. Podgrzać w naczyniu na parze aż do otrzymania odpowiedniej konsystencji sosu.
Używa się do ryb i mięs.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.