Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

18 lipca 2010

Sos myśliwski

Dla 4 osób

W 3 łyżkach stołowych octu z 2 łyżkami stołowymi wody gotować pod przykryciem mniej więcej przez 10 min, dwie posiekane szalotki. Zdjąć przykrywkę i odparowywać przez 5 minut.
Zdjąć z ognia, dodać 1 roztrzepane żółtko i 2 łyżki stołowe białego serka. Posolić i popieprzyć. Dodać gałązkę posiekanego estragonu. Podgrzać w naczyniu na parze aż do otrzymania odpowiedniej konsystencji sosu.

Używa się do ryb i mięs.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...