Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 lipca 2010

Superszarlotka

-ciasto-

Skł; 4 szkl. mąki
1 szkl. cukru
4 żółtka
1 jajko
2 łyżka śmietany
1 kost. margaryny
2 łyżeczki prosz. do piecz.

Zagnieść. Podzielić na 4 części.

dodatkowo

1,5 kg. jabłek
Zetrzeć i posłodzić.

białka
4 łyżki cukru
wiórki kokosowe

piane z białek ubić z cukrem i wymieszać z wiórkami kokosowymi

Spody podpiec, wyłożyć po połowie jabłek, przykryć pozostałymi plackami.
Na jednej z szarlotek wyłożyć pianę z białek, upiec oba placki.

-masa-

Skł; 0,5 l. mleka
2 budynie jasne
6 łyżek cukru
1 margaryna
sok z cytryny
aromat cytrynowy

Ze składników ugotować budyń. Wystudzić.
Margarynę utrzeć, stopniowo dodać budyń.
Doprawić sokiem i aromatem.

Szarlotki przełożyć masą, umieszczając pod spodem tę z kokosanką. Superszarlotkę polać polewą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...