Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

17 lipca 2010

Wieprzowina w grzybach.



Kawałek ładnego mięsa
Grzyby suszone lub mrożone (garść)
listek laurowy
1 kostka bulionowa
pół cebuli
majeranek
sól pieprz
3-4 łyżki śmietany
pół szkl. mleka

łyżka mąki



Grzyby (jeśli suszone wcześniej obgotować) jeśli mrożone wrzucić w niewielką ilość wody, dodać bulionową kostkę i zagotować.
Mięso pokroić w plastry, obsmażyć na rumiano, i włożyć do gotujących się grzybów cebulkę przysmażyć i też dodać.. posypać majerankiem, dodać listek, posolić i dusić do miękkości.
Śmietanę wymieszać z mlekiem i łyżką mąki.. kiedy mięso już miękkie wlać śmietanę, wymieszać i zagotować..

podawać z ziemniakami i surówką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...