Kawałek ładnego mięsa
Grzyby suszone lub mrożone (garść)
listek laurowy
1 kostka bulionowa
pół cebuli
majeranek
sól pieprz
3-4 łyżki śmietany
pół szkl. mleka
łyżka mąki
Grzyby (jeśli suszone wcześniej obgotować) jeśli mrożone wrzucić w niewielką ilość wody, dodać bulionową kostkę i zagotować.
Mięso pokroić w plastry, obsmażyć na rumiano, i włożyć do gotujących się grzybów cebulkę przysmażyć i też dodać.. posypać majerankiem, dodać listek, posolić i dusić do miękkości.
Śmietanę wymieszać z mlekiem i łyżką mąki.. kiedy mięso już miękkie wlać śmietanę, wymieszać i zagotować..
podawać z ziemniakami i surówką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.