Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

16 lipca 2010

Wieprzowina w jarzębinie




ok. 50- 60 dkg wieprzowiny (udowej lub karkówki)
słoiczek jarzębiny w syropie
1 marchewka 
kawałek selera
1 cebula

1 szkl bulionu
sól, pieprz,
przyprawy do mięsa

mięso pokroić w plastry i rozbić (tylko trochę nie tak jak na schabowe)
odsmażyć na rumiano na ostrym ogniu , odłożyć..
w głębokiej patelni przygotować pokrojoną cebulkę, marchewkę i seler w słupki
podsmażyć na 2-3 łyżkach oleju
podlać bulionem, ułożyć nasze mięso posypać solą i przyprawami,
na każdym kawałku ułożyć łyżeczkę jarzębiny
przykryć pokrywką i dusić ok 30-40 min
podawać z ziemniakami i surówką, mizerią itp

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...