Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
13 sierpnia 2010
Babka marmurkowa
25 dag mąki
15 dag masła
15 dag cukru pudru
aromat cytrynowy
4 duże jaja
pół paczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
Sposób wykonania :
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, białka ubić, dodać mąkę, białka i proszek, wszystko połączyć i włożyć 1/3 część ciasta do formy, a do 2/3 dodać kakao i wyłożyć równomiernie ciemne ciasto. Piec ok 40 - 45 min w temp. 175 st
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.