Makaron penne z kurczakiem w sosie jogurtowym


1 podwójna pierś
200 ml jogurtu naturalnego
łyżeczka musztardy
2 łyżki oliwy
1 marchewka
pół cebuli
3 łyżki groszku z puszki
2 łyżeczki mąki kukurydzianej
pieprz ziołowy staropolski 
sól
pieprz
Makaron penne ok 300 gr


Pierś pokroić w kosteczkę i wymieszać z przyprawą i oliwą. Odłożyć na pół godziny.
Ugotować makaron. Mięso wrzucić na rozgrzaną patelnię i przyrumienić, zdjąć na talerzyk i na patelnię wrzucić pokrojoną w paseczki marchewkę i cebulę, zeszklić. Dodać mięso i dodać jogurt wymieszany z musztardą i mąką kukurydzianą. Wymieszać i poddusić ok 5 min. Na koniec dodać groszek . przyprawić do smaku.

Komentarze