Wypiek na kamieniu do pieczenia pizzy
FRATELLI PIZZA STONE
ciasto;
0,5 kg mąki
pół łyżeczki soli
łyżka cukru
25 gr oleju
szklanka letniej wody
10 gr drożdży
sos;
łyżka koncentratu pomidorowego
łyżka wody
odrobina bazylii
odrobina oregano
sól
pieprz
dodatki;
paluszki krabowe surimi
papryka
oliwki
żółty ser
przyprawa do pizzy
wykonanie;
Drożdże rozpuścić w wodzie z cukrem i solą, dodać do mąki , zagnieść ciasto pod koniec dodać olej i wyrobić aż przestanie kleić się do rąk. odstawić na ok pół godziny.
Wymieszać składniki na sos i nagrzać piekarnik z kamieniem do pieczenia pizzy.
Ciasto podzielić na 3 części rozpłaszczyć lub rozwałkować, posmarować placek sosem potem ser pokrojone w plasterki paluszki surimi, paprykę i oliwki pokrojone w plasterki posypać przyprawą do pizzy i upiec na kamieniu ok 10- min.
FRATELLI PIZZA STONE
ciasto;
0,5 kg mąki
pół łyżeczki soli
łyżka cukru
25 gr oleju
szklanka letniej wody
10 gr drożdży
sos;
łyżka koncentratu pomidorowego
łyżka wody
odrobina bazylii
odrobina oregano
sól
pieprz
dodatki;
paluszki krabowe surimi
papryka
oliwki
żółty ser
przyprawa do pizzy
wykonanie;
Drożdże rozpuścić w wodzie z cukrem i solą, dodać do mąki , zagnieść ciasto pod koniec dodać olej i wyrobić aż przestanie kleić się do rąk. odstawić na ok pół godziny.
Wymieszać składniki na sos i nagrzać piekarnik z kamieniem do pieczenia pizzy.
Ciasto podzielić na 3 części rozpłaszczyć lub rozwałkować, posmarować placek sosem potem ser pokrojone w plasterki paluszki surimi, paprykę i oliwki pokrojone w plasterki posypać przyprawą do pizzy i upiec na kamieniu ok 10- min.
Do pizzy podać sos czosnkowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.