żeberka wieprzowe 3 porcje
cebula
papryka
kilka ziaren kolorowego pieprzu
1 szkl rosołu z kury
sól
pieprz
pół szkl wody
na purre
puszka zielonego groszku
1 ugotowany ziemniak
sól
pieprz
sałatka
3 ogórki
3 pomidor
papryka
pół cebuli
sos winegrette
Żeberka pokroić na porcje i obsmażyć z obu stron, na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę.
Na patelnię wlać wodę , dodać rosół i rozpuścić. Ułożyć żeberka, na wierzch podsmażoną cebulę i kilka plasterków papryki , sól pieprz i dusić pod przykryciem do miękkości, w razie wyparowania wody odrobinę uzupełnić.
Purre; Groszek podgrzać, odcedzić, dodać ziemniak i przyprawy i dokładnie zmiksować na purre.
nakładać szprycą lub łyżka.
sałatka; Z podanych składników przygotować sałatkę
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.