Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

1 sierpnia 2010

Żeberka duszone i zielone purre




żeberka wieprzowe 3 porcje
cebula
papryka
kilka ziaren kolorowego pieprzu
bulion z kostki na żeberkach
sól
pieprz
pół szkl wody

na purre
puszka zielonego groszku
1 ugotowany ziemniak
sól
pieprz

sałatka
3 ogórki
3 pomidor
papryka
pół cebuli
sos winegrette

Żeberka pokroić na porcje i obsmażyć z obu stron, na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę.
Na patelnię wlać wodę , dodać bulion i rozpuścić. Ułożyć żeberka, na wierzch podsmażoną cebulę i kilka plasterków papryki , sól pieprz i dusić pod przykryciem do miękkości,  w razie wyparowania wody odrobinę uzupełnić.
Purre; Groszek podgrzać, odcedzić, dodać ziemniak i przyprawy i dokładnie zmiksować na purre.
nakładać szprycą lub łyżka.
sałatka; Z podanych składników przygotować sałatkę

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...