Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 sierpnia 2010

Żeberka w kapuście z makaronem tagiatelle



3 porcje żeberek wieprzowych
1/4 główki kapusty
ziele angielskie 3-4 szt
kolendra kilka ziarenek
przyprawa do bigosu 1 płaska łyżeczka
2 łyżki oleju
1 szkl rosołu
natka pietruszki
1 cebula.


Żeberka przysmażyć na rumiano z obu stron, na patelnię do żeberek wlać 3/4 szkl rosolu, dodać pokrojoną cebulę, oraz kolendrę i ziele angielskie, przykryć i dusić na wolnym ogniu.
Kapustę poszatkować i wrzucić na chwilę do wrzątku. Odcedzić i przykryć nią żeberka, posolić posypać przyprawą do bigosu i dusić do miękkości..
Podawać z makaronem Tagiatelle.
 




Przepis opublikowany w
Przyslij przepis

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...