3 porcje żeberek wieprzowych
1/4 główki kapusty
ziele angielskie 3-4 szt
kolendra kilka ziarenek
przyprawa do bigosu 1 płaska łyżeczka
2 łyżki oleju
1 szkl rosołu
natka pietruszki
1 cebula.
Żeberka przysmażyć na rumiano z obu stron, na patelnię do żeberek wlać 3/4 szkl rosolu, dodać pokrojoną cebulę, oraz kolendrę i ziele angielskie, przykryć i dusić na wolnym ogniu.
Kapustę poszatkować i wrzucić na chwilę do wrzątku. Odcedzić i przykryć nią żeberka, posolić posypać przyprawą do bigosu i dusić do miękkości..
Podawać z makaronem Tagiatelle.
Przepis opublikowany w
Przyslij przepis
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.