Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

2 września 2010

Biała kapusta z fasolą


1 główka białej kapusty
puszka białej fasoli
sól
pieprz
5 dkg słoniny
300 ml śmietany 18%
2 łyżki mąki
1 kostka rosołowa
wegeta lub ziarenka smaku


Kapustę posiekać i wrzucić do wrzątku, zagotować i odcedzić. zalać ok 1,5 szkl wody, dodać bulion i wegetę, posolić i ugotować do miękkości.
Dodać fasolę, słoninę pokroić w kosteczkę i przyrumienić. Dodać do kapusty. Doprawić do smaku solą i pieprzem i Śmietanę wymieszać z mąka i podprawić kapustę. Podawać z chlebem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...