Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
21 września 2010
Dżem jabłkowo-miętowy
3 kg jabłek (antonówek)
100 gr landrynek miętowych (nie nadziewanych)
2 łyżeczki mięty cytrynowej (suszonej)
1 kg cukru
Jabłka obrać wyciąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Od razu do gotowania dodać landrynki i miętę. Gotować mieszając od czasu do czasu, po ok 40 minutach dodać cukier i gotować jeszcze ok 1 godziny do odparowania nadmiaru soku. Nakładać do słoiczków i odwracać do góry dnem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.