700 gr żołądków drobiowych
1 cebula
1 marchewka
1 udko kurze
przyprawa do flaków
majeranek
sól
pieprz
ziele angielskie
owoce jałowca
2 łyżki mąki
2 łyżki masła
Udko oczyścić, dodać cebulę i marchewkę i sól do smaku, ugotować rosół. Wyjąć udko i marchewkę. Cebulę można wyrzucić albo przed ugotowaniem pokroić drobno.
Żołądki drobiowe oczyścić i ugotować z dodatkiem soli i ziela angielskiego i jałowca. Wyjąć, przestudzić i pokroić w paseczki, wrzucić do rosołu razem z pokrojoną marchewką i mięsem z udka. Zagotować, dodać przyprawę do flaków i majeranek, przyprawić solą i pieprzem.. Z masła i mąki zrobić zasmażkę i połączyć z flaczkami. posypać natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.