pół kurczaka
leśne grzyby ugotowane ok 150 gr
majeranekpieprz ziołowy staropolski
1 kostka bulionowa
ziele angielskie
listek laurowy
kilka ziaren kolorowego pieprzu
pól czerwonej papryki
pół żółtej papryki
1 cebula
1 łyżka oleju
sól
pieprz
Kurczaka ugotować lub udusić w szybkowarze. Mięso oddzielić i rozdrobnić ale nie kroić zbyt drobno, lepiej porozrywać. Na oleju podsmażyć cebulkę dodać pokrojoną w kostkę paprykę i ugotowane grzyby. Poddusić lekko na patelni i dodać do mięsa z kurczaka. Podlać bulionem ok 2-2,5 szkl. Dodać przyprawy i gotować ok 10 min.
Można doprawić zasmażką ale ze względów zdrowotnych raczej nie używam zasmażek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.