na 2 osoby
pierś podwójna
100 gr grzybków leśnych ugotowanych
1 jajko
pół cebulki
1 łyżka bułki tartej
sól
pieprzpieprz ziołowy staropolski
natka pietruszki
3/4 szkl bulionu warzywnego
Pierś oczyścić odcięte skrawki mięsa pozostawić do nadzienia.
długim nożem wyciąć otwór, ostrożnie by nie przeciąć drugiej strony ani boków.
Grzybki obgotowane włożyć na patelnię i przysmażyć na odrobinie tłuszczu z cebulką i ścinkami mięsa. Nadzienie wystudzić dodać jajko i tartą bułkę oraz przyprawy do smaku. Łyżeczką nałożyć nadzienie do wydrążonych piersi.
Obsmażyć porcje ze wszystkich stron, podlać bulionem i dusić ok 20 min pod przykryciem.
podawać z warzywami z wody lub z dietetycznym beszamelem z mleka i mąki kukurydzianej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.