Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

30 września 2010

Wieprzowina po chińsku

500 gr wieprzowiny (łopatka)
przyprawa do chińskich dań
kawałek papryki
1 cebula
kawałek pora
ząbek czosnku
natka pietruszki
marchewka
kolendra
kawałek selera
2 łyżki koncentratu pomidorowego
grzyby chińskie suszone lub kilka leśnych
mąka kukurydziana ok 2-3 łyżeczki



Mięso pokroić w paseczki i przyrumienić, przyrumienić też cebulę i czosnek.
Dodać do mięsa. Podlać wodą ok 3/4 szkl dodać przyprawy i warzywa i dusić ok 30 min.
koncentrat wymieszać z mąką kukurydzianą i niewielką ilością wody. Dodać do mięsa wymieszać i chwilę pogotować. Podawać z ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...