Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

23 października 2010

Czerwona fasolówka z kiełbasą


1 szkl fasoli (jaś) suchej
300 g kiełbasy wiejskiej
200 gr mięsa od szynki
1 marchewka
100 gr selera
przyprawa do potraw z fasoli
1 łyżeczka papryczki słodkiej mielonej
ziele angielskie
listek laurowy
pieprz kolorowy mielony
pół cebuli
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka mąki kukurydzianej


Fasolę namoczyć na kilka godzin (można na noc) Wypłukać, włożyć do garnka , zalać wodą dodać ziele angielskie, listek laurowy i gotować. Mięso pokroić i podsmażyć dodać do fasoli. Uzupełnić wodą w razie potrzeby. Kiedy fasola jest już półmiękka dodać przyprawy pokrojoną w słupki marchewkę i seler oraz cebulę. Kiełbasę pokroić w ukośne plasterki , przyrumienić na patelni i włożyć do zupy. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i zagęścić mąka kukurydzianą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...