Golonka indycza w kapuście z szybkowara


3 golonki indycze
1 kg kapusty kiszonej
1 cebula
papryczka słodka 1 łyżeczka
kolendra kilka ziarenek
szczypta imbiru
szczypta ziela angielskiego mielonego
szczypta chili
1 łyżeczka mąki kukurydzianej
szczypta majeranku
1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
olej do smażenia

Golonki oczyścić i zdjąć skórkę. Kapustę wypłukać dwa razy a w razie potrzeby (gdyby była za kwaśna zagotować i odcedzić.. dodać do niej podsmażoną na oleju cebulę.
Przyprawy suche razem z mąka kukurydzianą wymieszać i utłuc..
Natrzeć nimi golonki a resztę wymieszać z kapustą .. Ba dnie szybkowaru podlać ok 1 szkl wody lub bulionu, położyć kratkę i wyłożyć kapustę a na wierzch ułożyć golonki,
Przykryć szczelnie i gotować ok 45 min.
Podawać z pieczonymi ziemniakami .

Komentarze