3 golonki indycze
1 kg kapusty kiszonej
1 cebula
papryczka słodka 1 łyżeczka
kolendra kilka ziarenek
szczypta imbiru
szczypta ziela angielskiego mielonego
szczypta chili
1 łyżeczka mąki kukurydzianej
szczypta majeranku
1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
olej do smażenia
Golonki oczyścić i zdjąć skórkę. Kapustę wypłukać dwa razy a w razie potrzeby (gdyby była za kwaśna zagotować i odcedzić.. dodać do niej podsmażoną na oleju cebulę.
Przyprawy suche razem z mąka kukurydzianą wymieszać i utłuc..
Natrzeć nimi golonki a resztę wymieszać z kapustą .. Ba dnie szybkowaru podlać ok 1 szkl wody lub bulionu, położyć kratkę i wyłożyć kapustę a na wierzch ułożyć golonki,
Przykryć szczelnie i gotować ok 45 min.
Podawać z pieczonymi ziemniakami .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.