Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
3 października 2010
Makaron penne w sosie jogurtowo-czosnkowym
Makaron penne ok 300 gr
czosnek 2 ząbki
majeranek
pół szkl bulionu
2 łyżeczki mąki kukurydzianej
sól
pieprz biały
szczypta imbiru
jogurt naturalny 200 ml
1 łyżka oleju
parmezan lub inny podobny ser
natka pietruszki
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Czosnek przecisnąć przez praskę i podsmażyć na oleju, Bulion wymieszać z jogurtem i mąką kukurydzianą dodać przyprawy i wlać do czosnku, mieszając doprowadzić do zagęszczenia ni zagotowania, nie gotować zbyt długo , tylko chwileczkę. Wymieszać z makaronem. podawać posypane serem i natką
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.