Schab - wedle potrzeb
2 pieczarki lub kilka grzybków suszonych
2 łyżeczki mąki
sól
pieprz
majeranek
natka pietruszki
tłuszcz do smażenia
1 szkl wody
1 cebula
Schab pokroić na cienkie plastry, lekko rozklepać usmażyć z obu stron, na tym samym tłuszczu przyrumienić cebulę i dodać drobno posiekane pieczarki lub grzybki wcześniej namoczone i ugotowane w odrobinie wody. Podlać potrawę wodą , dodać przyprawy do smaku.
Poddusić kilka minut .. mąkę rozrobić w odrobinie wody i dodać do sosu.. przemieszać i doprowadzić do wrzenia .. Podawać z ziemniakami i surówką. Posypać natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.