filet łososia ok 400 gr
2 marchewki
1 cebula
1 pietruszka
1 łyżeczka kucharka
sok z cytryny
sól
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
żelatyna
Marchewkę, seler i cebulę ugotować z dodatkiem kucharka .. warzywa wyjąć.
Włożyć łososia i gotować na wolnym ogniu ok 15 min.
Wyjąć.. wywar przecedzić i dodać żelatynę i doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny ( na 6 porcji wywaru powinno być ok 1,2 l)
w dwie szklanki odlać po 3/4 objętości do jednej dodać zmiksowaną marchewkę a do drugiej koncentrat pomidorowy. Galaretkę z marchewką rozlać do 6 szklaneczek na dno i zastudzić..Na marchewkowej galaretce ułożyć podzielonego na kawałeczki łososia oraz seler i drugą marchewką pokrojone w drobną kosteczkę, można włożyć listek pietruszki.. Zalać bezbarwną galaretką i zastudzić. Na wierzch wylać galaretkę pomidorową. Podawać z cytryną .
Przepis opublikowany w
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.