Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
30 listopada 2010
Spaghetti z grzybami, warzywami i sosem sojowym
150 gr piersi z kurczaka
200 gr brokuła
100 gr fasolki szparagowej obgotowanej
1 łyżeczka sosu imbirowego z soją Tao-Tao
2 łyżeczki sosu sojowego
pieprz grubo mielony
50 gr grzybków (mogą być mrożone)
1 łyżeczka cukru
szczypta czosnku granulowanego
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
200 gr żółtego sera
300 gr makaronu spaghetti
Mięso pokroić drobniutko. posypać pieprzem, czosnkiem, solą i polać sosem imbirowym Tao-Tao wymieszać i odstawić na na kilka minut. Przysmażyć na tłuszczu, podlać ok 50 ml wody, dodać obgotowane wcześniej grzybki (jeśli mrożone- rozmrozić)włożyć fasolkę szparagową i brokuł pokrojony na różyczki. Dodać sos sojowy, cukier i dusić aż do miękkości ok 10 min, w razie potrzeby dolać wody. lekko przemieszać. Ugotować osobno makaron.
Makaron przełożyć do płytkiej formy oddzielnymi porcjami. Przykryć warzywami uduszonymi z miesem i grzybami, posypać żółtym serem i zapiec kilka minut do rozpuszczenia sera
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.