Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

6 grudnia 2010

Kasztany w karmelu i smażone banany

Deser z kasztanów i owoców.. Coć słodkiego i rozgrzewającego na zimne wieczory



250 gr kasztanów jadalnych
4 łyżki cukru
3 łyżki brandy lub wódki
2 łyżki masła
3 banany
1 kiwi
polewa czekoladowa 2-3 łyżki






Kasztany namoczyć na kilka minut i obrać ze skorupki, ugotować we wrzątku ok 45 min.
przestudzić i obrać ze skórki po czym przeciąć każdy na 4 części.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła i dodać cukier, lekko wysmażyć i dodać kasztany..
Mieszając prażyć kilka minut na koniec dodać alkohol i odparować.
Banany obrać przekroić wzdłuż. Na drugiej patelni rozgrzać masło położyć banany i przyrumienić z obu stron.
Podawać na gorąco .. Udekorować krążkami kiwi i polewą czekoladową.           

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...