Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
18 grudnia 2010
Skrzydełka teriyaki
na 3 osoby
9 skrzydełek
2 goździki
pół łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków
1 łyżka sosu teriyaki
2 łyżeczki mąki kukurydzianej
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka cukru
1 szkl rosołu
1 marchewka ugotowana w rosole
1łyżeczka kucharka
pól cebuli
Skrzydełka oczyścić i ugotować z dodatkiem kucharka, z marchewką i cebulą. Wyjąć , przełożyć do mniejszego naczynia dodać pokrojoną w słupki marchewkę z rosołu. Szklankę rosołu wymieszać z koncentratem i przyprawami. Wlać do skrzydełek zostawiając ok 1/4 szkl sosu w szklance. To wymieszać z mąką kukurydzianą i dodać do sosu po ok 15 minutach duszenia. Skrzydełka podawać z pieczywem lub ryżem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.