200 g gotowanego kurczaka
1 gotowana pietruszka
1 gotowana marchewka
pół puszki białej fasoli
1 kromka chleba
1 cebula
1 łyżka sosu chili z cytryną
2 łyżki sosu teriyaki
pieprz
sól
1 jajko
2 łyżki sezamu
natka pietruszki
3 placki tortilla
tłuszcz do smażenia
bułka tarta do panierowania
szpikulce lub wykałaczki
Wszystkie składniki na nadzienie zmielić, dodać jajko przyprawy do smaku i sezam. Wymieszać, smarować placki tortilla, zwijać w rulon i kroić na plastry o grubości ok 2 cm po czym spinać szpikulcem lub wykałaczką. Panierować w bułce z obu stron i smażyć na złoty kolor. Podawać z czerwonym barszczykiem lub surówką.
Wspaniała przystawka na przyjęcia i karnawał.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.