Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

27 stycznia 2011

Bitki w sosie własnym z marchewką


700 gr wieprzowiny od szynki lub karkówki
2 marchewki
1 cebula
1 łyżeczka przyprawy gyros
0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
kolendra
szczypta papryki słodkiej
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz

Mięso pokroić w plastry i rozbić młotkiem, posolić lekko.
Rozgrzać tłuszcz i przyrumienić szybko wszystkie plastry na ostrym ogniu. Marchewkę pokroić w kawałki i potem wzdłuż na plasterki, cebulę w pół talarki i przyrumienić na tym samym tłuszczu. Na dnie naczynia do duszenia włożyć marchewkę na wierzch mięso i przyrumienioną cebulę.. Posypać przyprawami, patelnię po smażeniu mięsa przelać gorącą wodą i razem z tłuszczem wlać do naczynia z warzywami i mięsem. Przykryć i dusić ok 20 mi. Podać z ryżem i papryką konserwową

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...