karkówka ok 700 gr
przyprawa barbecue lub inna do karkówki
kilka łyżek oliwy
sok z połowy cytryny
3 średnie ziemniaki
9 pieczarek
Karkówkę pociąć w długie paseczki i nawlec jak fastrygę na patyczki do szaszłyków, posypać przyprawami, skropić oliwą i sokiem z cytryny. Odstawić na ok 1 godzinę, w między czasie przekręcać by oliwa i sok z cytryny ładnie się rozprowadziły..
Ziemniaki obrać i włożyć do wrzątku na ok 5-7 min. Wyjąc i pokroić w plastry.
Rozgrzać grill i ułożyć szaszłyki, w pozostałym sosie zamoczyć plastry ziemniaków i pieczarki, również ułożyć na grillu. Można tez upiec paseczki papryki.
obracać i od czasu do czasu smarować oliwą.
Gratuluje grilla, teraz sezon grillowy u ciebie trwa cały rok:)
OdpowiedzUsuń