Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

17 lutego 2011

Grillujemy na grillu elektrycznym



karkówka ok 700 gr
przyprawa barbecue lub inna do karkówki
kilka łyżek oliwy
sok z połowy cytryny
3 średnie ziemniaki
9 pieczarek


Karkówkę pociąć w długie paseczki i nawlec jak fastrygę na patyczki do szaszłyków, posypać przyprawami, skropić oliwą i sokiem z cytryny. Odstawić na ok 1 godzinę, w między czasie przekręcać by oliwa i sok z cytryny ładnie się rozprowadziły..
Ziemniaki obrać i włożyć do wrzątku na ok 5-7 min. Wyjąc i pokroić w plastry.

Rozgrzać grill i ułożyć szaszłyki, w pozostałym sosie zamoczyć plastry ziemniaków i pieczarki, również ułożyć na grillu. Można tez upiec paseczki papryki.
obracać i od czasu do czasu smarować oliwą.

1 komentarz:

  1. Gratuluje grilla, teraz sezon grillowy u ciebie trwa cały rok:)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...