Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

27 lutego 2011

Musztardowa karkówka z warzywami


600 gr karkówki
1 marchewka
1 cebula
4-5 pieczarek
1 łodyga selera naciowego
1 łyżka natki selera
1 łyżka natki pietruszki
1 ząbek czosnku
kilka łyżeczek musztardy
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
1 łyżka mąki


Karkówkę pokroić na plastry i rozbić trochę młotkiem, po czym z obu stron posmarować cienko musztardą i odstawić na ok 2 godziny. Marchewkę pokroić w słupki i włożyć na dno naczynia do duszenia. cebulę i pieczarki pokroić .. Mięso przyrumienić na średnim ogniu z obu stron, ułożyć na marchewce. na ten sam tłuszcz wrzucić pieczarki cebulkę i czosnek, również przyrumienić i przykryć mięso, na patelnię wlać trochę wody i przepłukać, wlać do duszenia. Dodać pokrojony seler i natkę pietruszki i dusić ok 20 min na wolnym ogniu do miękkości marchewki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...