Przejdź do głównej zawartości
Musztardowa karkówka z warzywami
600 gr karkówki
1 marchewka
1 cebula
4-5 pieczarek
1 łodyga selera naciowego
1 łyżka natki selera
1 łyżka natki pietruszki
1 ząbek czosnku
kilka łyżeczek musztardy
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
1 łyżka mąki
Karkówkę pokroić na plastry i rozbić trochę młotkiem, po czym z obu stron posmarować cienko musztardą i odstawić na ok 2 godziny. Marchewkę pokroić w słupki i włożyć na dno naczynia do duszenia. cebulę i pieczarki pokroić .. Mięso przyrumienić na średnim ogniu z obu stron, ułożyć na marchewce. na ten sam tłuszcz wrzucić pieczarki cebulkę i czosnek, również przyrumienić i przykryć mięso, na patelnię wlać trochę wody i przepłukać, wlać do duszenia. Dodać pokrojony seler i natkę pietruszki i dusić ok 20 min na wolnym ogniu do miękkości marchewki.
Komentarze
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.