Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

22 kwietnia 2011

Francuska babka



1,5 szkl mąki
3/4 szkl cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 łyżki skórki z cytryny
3 jajka
3/4 kostki margaryny Kasia


Mąkę i proszek i sól wymieszać , dodać margarynę i wetrzeć ją palcami w mąkę. Jaja ubić z cukrem, dodać otartą skórkę z cytryny i stopniowo dodać mąkę z margaryną. Ciasto dobrze wymieszać i przełożyć do formy. piec ok 50 min w temp 180 st.
Polać lukrem lub polewą.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...