Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
22 kwietnia 2011
Sernik pomarańczowy
ciasto
2 szkl mąki
0,5 kostki margaryny Kasia
0,5 szkl cukru
2 łyżki śmietany
1 jajko
1 żółtko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
ser
1 kg sera
1 margaryna Kasia
1,5 szkl cukru
1 budyń cytrynowy
6 jaj
cukier waniliowy
4 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej
Ciasto zagnieść rozłożyć na dnie blaszki, nakłuć widelcem i upiec na rumiany kolor.
masa serowa;
Ser zemleć dodając połowę skórki pomarańczowej.
Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami, dodać stopniowo ser i budyń. Na koniec dodać pianę z białek i drobno pokrojoną skórkę pomarańczową, wymieszać, wylać na ciasto i piec w temp 180 st ok 1 godzinę. Po upieczeniu sernik okroić od brzegów blaszki i wystudzić. Wyjąć wystudzony i polać polewą czekoladową.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.