Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

8 maja 2011

Fasola w pomidorach



fasola drobna ok 400 g
szczypta bazylii
pół cebuli
1 łyżka tłuszczu
słoiczek koncentratu
1 łyżka mąki
2 łyżeczki cukru


Fasolę namoczyć, najlepiej na całą noc. Rano odlać wodę, zalać czystą , dodać łyżeczkę soli i ugotować do miękkości.
Fasola powinna być tylko zanurzona w wodzie a nie powinna pływać. jeśli woda wyparuje, trochę dolewamy.
Na tłuszczu przysmażyć cebulkę i dodać do fasoli, dodać przyprawy i koncentrat cukier i zagotować chwilę.Na koniec dodać po troszku mąkę i energicznie rozmieszać.
Doskonały dodatek do obiadu lub angielskiego śniadania, czyli sadzonego jajka i tostów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...