fasola drobna ok 400 g
szczypta bazylii
pół cebuli
1 łyżka tłuszczu
słoiczek koncentratu
1 łyżka mąki
2 łyżeczki cukru
Fasolę namoczyć, najlepiej na całą noc. Rano odlać wodę, zalać czystą , dodać łyżeczkę soli i ugotować do miękkości.
Fasola powinna być tylko zanurzona w wodzie a nie powinna pływać. jeśli woda wyparuje, trochę dolewamy.Na tłuszczu przysmażyć cebulkę i dodać do fasoli, dodać przyprawy i koncentrat cukier i zagotować chwilę.Na koniec dodać po troszku mąkę i energicznie rozmieszać.
Doskonały dodatek do obiadu lub angielskiego śniadania, czyli sadzonego jajka i tostów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.