karkówka ok 600 g
na marynatę
szczypta majeranku
szczypta tymianku
szczypta oregano
sól
pieprz
3 łyżki oliwy
sok z połowy cytryny
1 łyżeczka musztardy
ziemniaczki
na każdą osobę 2 szt
masło czosnkowe
żółty ser
Przygotować marynatę z soku,oliwy i przypraw. Mięso pokroić na plastry, natrzeć marynatą i odstawić.
Ziemniaki ugotować w mundurkach ok 15-20 min. wyjąć i wystudzić.
Każdy przekroić na pół do środka włożyć łyżeczkę masła czosnkowego i plasterek żółtego sera, zawinąć w folię aluminiową.
Piec na grillu razem z mięsem, lub włożyć do żaru.
Podawać z sałatkami lub warzywami sezonowymi.
Masło czosnkowe otrzymamy po utarciu masła z 2-3 ząbkami czosnku z solą do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.