Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

21 maja 2011

Pieczeń z soczewicy


400 g ugotowanej soczewicy
400 g mięsa mielonego indyczego
1 jajko
pieprz
sól
szczypta ziół prowansalskich
2 łyżki sezamu
1 cebula
2 łyżki oleju


Soczewicę trochę zmiąć tłuczkiem do ziemniaków, wymieszać z mięsem, dodać jajko przysmażoną cebulkę i przyprawy do smaku.
Formę natłuścić. wyłożyć masę soczewicowo - mięsną, wyrównać i rękami zwilżonymi w oleju wygładzić. Posypać lekko tartą bułką i szczyptą sezamu.
Piec ok 45 min w temp 200 st
Można podawać jako obiad lub jako dodatek do pieczywa na zimno.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...