Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
12 lipca 2011
Kania w cieście
kapelusze kani
1 jajko
3/4 szkl mleka
sól
pieprz
pół łyżeczki proszku do pieczenia
mąka
Kapelusze kani oczyścić, wypłukać i dobrze osączyć. Jajko roztrzepać z mlekiem dodać mąki tyle by ciasto było trochę gęściejsze od ciasta naleśnikowego, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać proszek do pieczenia. Maczać kapelusze kani w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.