Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

15 lipca 2011

Zupka chińska z grzybami i ryżem




1 szkl ciemnego pełnoziarnistego ryżu
2 szkl wody
sól

2 udka
2 skrzydełka
2 l wody
200 g kalafiora
200 g fasolki szparagowej
2 łyżki sosu sojowego ciemnego
garść grzybów suszonych lub mun
1 marchewka
1 cebula
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka imbiru

Ryż ugotować w dwu szkl wody z dodatkiem soli. Pozostawić pod przykryciem.
Udka i skrzydełka oczyścić i umyć, udka przekroić na mniejsze części. Zalać w garnku wodą i nastawić na ogień. Nastawić również w osobnym garnuszku grzybki i ugotować je. W tym czasie pokroić marchewkę w słupki i cebulę w piórko, włożyć na rozgrzany tłuszcz i przyrumienić. Dodać do zupy fasolkę szparagową i kalafior, doprawić imbirem, sosem sojowym solą i pieprzem oraz cukrem, dodać ugotowane grzybki. Ugotować zupę do miękkości warzyw i mięsa. Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym.












Przepis opublikowany w






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...