Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

26 października 2011

Sandacz marynowany



1 sandacz ok 1100 g po oczyszczeniu
3 jajka
mąka
bułka tarta
sól
pieprz

na zalewę
1 szkl octu
1,5 szkl wody
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka gorczycy białej
1 łyżeczka soli
kilka ziaren jałowca
kilka ziaren pieprzu
listek laurowy
1 duża cebula
1 marchewka

Rybę pokroić na 2 cm plastry. Mąkę wymieszać z solą i pieprzem. Jajka rozmącić na talerzu, na trzecim talerzu wsypać bułkę tartą.
Rybę panierować w mące jajku u bułce tartej, usmażyć z obu stron na złoty kolor.
Wodę ocet i przyprawy włożyć do garnka dodać pokrojoną w plastry cebulę i marchewkę. Zagotować zalewę.
W naczyniu ułożyć warstwami rybę i cebulkę z zalewy. Zalać całość i odstawić rybę do wystudzenia.
Na dwa dni wstawić do lodówki.


Przepis opublikowany w




1 komentarz:

  1. Nie przepadam za rybami, ale ta wygląda bardzo apetycznie:) Szukałam właśnie fajnego przepis na rybę.
    A przy okazji - jest fajny konkurs dla bloggerów na www.dniherbaty.pl (zakładka Herbata z dodatkami), możesz śmiało próbować swoich sił :P

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...