Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
20 listopada 2011
Sałatka z rukoli z oliwkami i fetą
Duża garść rukoli
3 łyżki usiekanego szczypiorku
3 pomidory
100 g sera sałatkowego lub fety
kilka oliwek
1 łyżeczka octu winnego
1-2 łyżki oliwy
szczypta soli
pieprz
Rukolę oczyścić, wypłukać osuszyć i pokroić niezbyt drobno do salaterki. Pomidory pokroić w kostkę, oliwki osączyć z zalewy i pokroić na plasterki, ser również pokroić w kostkę, wszystkie składniki dodać do pokrojonej rukoli, dodać posiekany drobno szczypiorek, doprawić do smaku solą, pieprzem, skropić octem winnym i oliwą. Wymieszać.
Sałatkę podawać do obiadu lub jako samodzielne danie np na lunch.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
taka wakacyjna... grecka xd
OdpowiedzUsuńkojarzy się z Morzem Śródziemnym, ciepłym wiatrem i zapachem morskiej bryzy.
Podpisuję się pod Karmelitką, połączenie typowo śródziemnomorskie :) I jakie zdrowe ;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię te połączenia.. Zaszczepiłam się tym w Grecji i tak zostało po dziś dzień.. ;)
OdpowiedzUsuń