Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

20 listopada 2011

Sałatka z rukoli z oliwkami i fetą


Duża garść rukoli

3 łyżki usiekanego szczypiorku

3 pomidory

100 g sera sałatkowego lub fety

kilka oliwek

1 łyżeczka octu winnego

1-2 łyżki oliwy

szczypta soli

pieprz

Rukolę oczyścić, wypłukać osuszyć i pokroić niezbyt drobno do salaterki. Pomidory pokroić w kostkę, oliwki osączyć z zalewy i pokroić na plasterki, ser również pokroić w kostkę, wszystkie składniki dodać do pokrojonej rukoli, dodać posiekany drobno szczypiorek, doprawić do smaku solą, pieprzem, skropić octem winnym i oliwą. Wymieszać.
Sałatkę podawać do obiadu lub jako samodzielne danie np na lunch.

3 komentarze:

  1. taka wakacyjna... grecka xd
    kojarzy się z Morzem Śródziemnym, ciepłym wiatrem i zapachem morskiej bryzy.

    OdpowiedzUsuń
  2. Podpisuję się pod Karmelitką, połączenie typowo śródziemnomorskie :) I jakie zdrowe ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię te połączenia.. Zaszczepiłam się tym w Grecji i tak zostało po dziś dzień.. ;)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...